test banner

Floating lijsten - Inlijsten tussen 2 glasplaten

Floating lijsten - Inlijsten tussen 2 glasplaten

Echt iets aparts, een floating frame oftewel de mogelijkheid om in een lijst je werk te laten zweven! Door het werk tussen 2 glasplaten te klemmen lijkt het net of het zweeft in de lijst wat het geheel een 3D uitstraling geeft.

Naast werken op papier of doek kun je bij het inlijsten ook denken aan objecten die niet dikker zijn dan circa 2 mm. Kledingstukken zonder knopen kunnen ook prima op deze wijze ingelijst worden. Denk hierbij aan het inlijsten van bijvoorbeeld een voetbaltenue maar ook babypakjes (waar dan de knoopjes af gehaald zijn).

De montage van je werk tussen de 2 glasplaten gaat heel erg eenvoudig. Nadat je het werk tussen de 2 glasplaten hebt geplaatst schuif je deze voorzichtig in je frame (1 zijde van het frame geopend laten) en vervolgens schroef je het laatste deel vast. Daarna plaats je de klemveren tussen het lijstprofiel en de glasplaat aan de achterzijde.

De lijst kan worden opgehangen aan bijvoorbeeld haken die je in de muur schroeft (worden meegeleverd). Bij grotere formaten kun je ook kiezen voor een staalkabel, het is dan wel zaak deze zo hoog mogelijk in het frame te plaatsen zodat deze praktisch niet achter het glas te zien is wanneer het werk aan de muur hangt.

Het aluminium profiel loopt van buiten schuin naar binnen toe waardoor het geheel er extra strak komt uit te zien.

Het aluminium profiel is leverbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Zo zijn er hoogglans, matte, geschuurde en gepolijste varianten. Deze profielen zijn ook allemaal aanwezig in onze showroom in Nieuwegein. Mocht je hier nog vragen over hebben dan vernemen we het graag!

Je kunt onze floating lijsten hier terugvinden op onze website: https://www.delijstenfabriek.nl/dlf-floating-frame-dubbel-glas.html 

Wil je ze liever een keer in het echt bekijken, bezoek dan onze showroom in Nieuwegein!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »