€0,00

Doek op houten raamwerk spannen - maatwerk

Heb je een mooi canvas doek dat je graag wilt laten opspannen zodat je het op kunt hangen? Wij maken al onze spieramen op maat en spannen graag je canvas werk voor je op. Uiteraard is het ook mogelijk om er direct een mooie lijst bij te laten maken!
Direct bestellen
€34,10 incl. btw

Levering

Circa 10 - 15 werkdagen

Productinformatie

Beschik je over een mooi schildersdoek dat je graag wilt laten opspannen? Ook hiervoor ben je van harte welkom bij De Lijsten Fabriek. 

Wil je graag vooraf advies, bezoek ons dan gerust, dit kan gedurende onze openingstijden zonder afspraak uiteraard. Beschik je zelf over voldoende inzicht om te bepalen hoe en wat je opgespannen wenst, dan kun je ook te werk gaan volgens onderstaande stappen:

1. controle van het doek
Om een doek mooi op te kunnen spannen is het van belang dat het onbeschadigd is. Zowel het zichtbare gedeelte als aan de randen waar het wellicht eerder mee is vast gezet om een andere houten frame. Een uitgedroogd doek kan de nodige scheurtjes vertonen. In dat geval vraagt dit extra controle door de lijstenmaker voor de opspan- en inlijstwijze. Tevens een controle van de randen op kleine inscheuringen, gaatjes en of de rand mooi recht en de hoeken haaks zijn.

2. formaat keuze raamwerk (spieraam)
Voor het bepalen van het benodigde formaat spieraam, het raamwerk waarop het doek opgespannen wordt, is het van belang goed na te gaan hoe ver het doek om de rand van het spieraam gevouwen kan worden. Wij adviseren om minimaal 4 cm vanaf de rand aan te houden bij een spieraam met een dikte van circa 2 cm. Sommige werken laten dit echter niet toe. In dat geval gaan we graag samen met je na wat wel de mogelijkheden zijn voor het opspannen of wellicht verstandig om dan een andere inlijstwijze te overwegen. Wij denken hier uiteraard graag in mee. De benodigde afmeting is in ieder geval het gedeelte van het doek dat je zometeen vanaf de voorzijde ziet (dus niet de zijkanten meerekenen hierin).

3. bestelling plaatsen
Nu je het formaat hebt bepaalt kun je ook de bestelling van het raamwerk/spieraam en het opspannen afronden. Je selecteert hiervoor de eerst volgende maatvoering waarbinnen de voor jou benodigde afmetingen vallen. Bijvoorbeeld heeft je werk afmeting 33 x 38 cm dan bestel je het formaat < 40 x 40 cm. Nat het afronden van je bestelling ontvang je een orderbevesting met ordernummer. Je schildersdoek kun je nu naar ons verzenden (De Lijsten Fabriek | Grote Wade 38 - 3439 NS te Nieuwegein) onder vermelding van je ordernummer. Uiteraard mag je het doek ook bij ons afgeven.

Wanneer wij je doek hebben ontvangen meten wij het na en koppelen je aan je terug wat het opgespannen formaat wordt. Wanneer je hiermee akkoord gaat en we zien verder geen bijzonderheden dan gaan we het doek opspannen en berichten je zo spoedig mogelijk dat het gereed is om te worden afgehaald. Verzenden van unieke werken heeft niet onze voorkeur omdat ze vaak onvervangbaar zijn. Mocht het niet anders kunnen gaan we graag voor je na wat een veilige wijze van verzenden is en welke kosten hiervoor worden doorberekend.

We nemen in ieder geval altijd vooraf contact met je op om alles nog even goed te bespreken zodat je zeker kunt zijn van de gewenste kwaliteit!

Laat je inspireren!

Alle blogs
Sportswear & Streetart

Sportswear & Streetart

Wat een leuke opdracht, voor de lancering van SUPERNOVA Sportswear mochten wij de first edition Streetart sportsweater inlijsten....