Welke type glasplaten zijn er

 

helder glas

Helder float geslepen glas

Dit glas heeft een dikte van 2 mm en laat maximaal licht door.
Het glas geeft een helder beeld en heeft zichtbare spiegeling. Deze spiegeling houdt in dat de reflectie vrij hoog is, 100% van het licht dat op het werk komt reflecteert er circa 10% terug. Soms ervaren mensen dit als storend.

 

anti reflectie glas

Anti-reflectieglas

Dit glas is in basis hetzelfde als het helder float geslepen glas echter is er aan één zijde een ets-laag aangebracht die de reflectie tegengaat (ontspiegeld) en heeft een dikte van 2 mm.
Hierdoor wordt het licht minder weerkaatst – in werkelijkheid is er nog steeds circa 10% weerkaatsing echter door de oppervlakte behandeling is de reflectie niet 1 kant op maar geheel verspreid.
De anti-reflecterende zijde heeft een matter effect dan de heldere zijde van de glasplaat.

 

reflex control

Reflex control

Dit is een voorzetplaat van 1 mm dik polystyreen (een glasvervanger) en voor wat betreft uitstraling en werking vergelijkbaar met het anti reflectieglas. De plaat is echter minder dik en veel lichter en veel minder breukgevoelig dan glas. Voor dit type voorzetplaat wordt vaak gekozen bij inrichting van ruimtes die openbaar zijn maar ook bij kinderkamers en wanneer de lijst vaak in transport gaat.
Het polystyreen is aan één zijde een ets-laag aangebracht die de reflectie tegengaat (ontspiegeld) en heeft een dikte van 1 mm.
Hierdoor wordt het licht minder weerkaatst – in werkelijkheid is er nog steeds circa 10% weerkaatsing echter door de oppervlakte behandeling is de reflectie niet 1 kant op maar geheel verspreid.
De anti-reflecterende zijde heeft een matter effect dan de heldere zijde van de plexiglasplaat.

museum glas AR72

Museumglas AR70

Museumglas is eigenlijk een geuzennaam en wordt door diverse aanbieders gebruikt voor verschillende soorten glas. Het museumglas AR70 filtert 70% van de UV-straling en beschermt zo je kunstwerk hierdoor veel beter tegen verkleuring. De anti-reflecterende krasbestendige coating laat je kunstwerk zien zoals deze werkelijk is! Het glas is aan beide zijden behandeld met een coating wat de reflectie reduceert tot circa 1%. Hierdoor lijkt het als of er geen glas in zit vanaf verschillende invalshoeken.

 

 

*Tijdelijk hebben we een actie waarbij we jouw kunstwerk (artprint, poster, foto's, opgespannen werken zoals canvas en schilderijen) kosteloos inlijsten. Je kiest dan bij het bestellen voor afhalen van je bestelling in onze showroom. Wij stemmen het afhalen van je bestelling dan zo met je af dat je kunt wachten op het inlijsten.

Wanneer je gebruik wilt maken van deze gratis inlijst actie dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld van de bestelling.

De showroom van De Lijsten Fabriek is centraal in Nederland gevestigd op ongeveer 700 meter van de A12 (afrit Industrieterrein Nieuwegein) op onderstaand adres:

 

 

De Lijsten Fabriek
Grote Wade 38
3439 NS  NIEUWEGEIN
Tel: 085 - 3030 211

(50 meter na het tankstation aan je rechterhand
Klik op de kaart hiernaast voor de routebeschrijving.