Inlijsten met museumglas - ook wel artglas genoemd

Wil je nog meer genieten van je inlijsting en tegelijkertijd meer bescherming bieden tegen UV stralen op het werk dan adviseren we om museumglas / artglas te overwegen in je lijst.

Museum glas is eigenlijk een geuzennaam voor glas dat meer bescherming biedt aan je werk. De termen museumglas en artglas worden in de praktijk vaak door elkaar gebruikt. Veelal wordt met artglas hetzelfde bedoelt als museumglas - de typering bijvoorbeeld AR70 is voor beide exact hetzelfde.

In de praktijk zijn er echter verschillende soorten museumglas die ieder hun eigen eigenschappen hebben. Bij al onze maatwerklijsten bieden wij standaard de optie museumglas AR70.

Wat houdt dit in?

Normaal helder glas biedt een UV bescherming van circa 30% - het AR70 museum glas biedt een hogere bescherming tegen UV van 70%. Hierdoor is de kans dat je werk verkleurt veel kleiner en blijft het mooi intact en kleurecht. Daarnaast is de reflectie bij helder glas circa 10% (het gedeelte dat weerkaatst in het glas) en bij AR70 museum glas is deze reflectie slechts circa 1% waardoor het haast lijkt alsof er geen glas in zit (afhankelijk van de lichtbron).

museumglas in lijstenMuseumglas in lijst werking

Naast AR70 museum glas hebben we ook voor werken die om nog meer bescherming vragen museum glas dat 92% UV (AR92) bescherming biedt. Mocht je hier interesse in hebben neem gerust vrijblijvend contact met ons op. 

Wij bieden in al onze scherp geprijsde wissellijsten Pro Line small lijsten, Barth lijsten en lijsten op maat de optie om een museumglas AR70 voorzetplaat te kiezen. Wil je het glas graag een keer zelf ervaren? Maak dan een vrijblijvende afspraak via onze website of telefonisch: 085 - 3030 211