test banner

Workshop - de kunst (van het) inlijsten

Workshop - de kunst (van het) inlijsten

Regelmatig krijgen we een leuke uitnodiging van een kunst- of fotografieclub om de zogenaamde do's & don't's te presenteren aan hun leden (veelal kunstenaars en fotografen) in de vorm van een interactieve avond. Als het even kan zijn we dan van de partij!

Zo was er op 5 maart jongstleden was er een zogenaamd maandelijkse kunstcafé van de Kunstkring Prins Alexander.

 

Een Kunstkring waarbij zowel kunstschilders als fotografen zijn aangesloten en zij wilden graag meer informatie over wat de toegevoegde waarde van een lijst zou kunnen zijn voor hun kunstwerk(en). 

 

foto workshop De lijsten fabriekIn overleg met Peter Buisman (voorzitter) hebben we een  presentatie samengesteld aan de hand waarvan de leden tijdens deze avond zelf konden ervaren wat zij zelf als toegevoegde waarde zien als het gaat om het inlijsten van een werk (foto of schilderij). Zo hebben we de deelnemende leden laten ervaren wat een passe-partout toevoegt aan een werk, hoe je kunt "spelen" met de diepte van een inlijsting en wat een afweging kan zijn om juist te werken met een baklijst bij een opgespannen werk i.p.v. een traditionele lijst.

 

Gezien het aantal leuke reacties is deze avond door de leden goed ontvangen. Mocht jij voor jouw kunst- of fotografieclub ook interesse hebben dan horen we het graag van je en kijken we samen welke mogelijkheden er zijn.

 

Foto's Kunstcafé Kunstkring Prins Alexander

© 2019 "Fotograaf" Henk de Jong

 

  foto_workshop de lijsten fabriek        foto_workshop de lijsten fabriek

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »