Wajang pop zwevend inlijsten

Voor een klant hebben wij deze bijzondere zwevende inlijsting met een wajangpop mogen realiseren. De wajangpop is na een vakantie als souvenir meegenomen en om deze als een mooie blijvende herinnering vast te leggen is er gekozen voor een inlijsting op maat.

De wajangpop bestaat uit natuurlijke materialen zoals leer en ivoor, er is gekozen voor paars zuurvrij passe-partout karton zonder uitsnede. De paarse kleur laat de kleuren in de pop goed naar voren komen en is contrasterend met de gouden details.

Nadat we de wajangpop gepositioneerd hebben zodat deze optisch in het midden geplaatst is hebben wij deze vastgezet met naald en draad. De pop komt door deze bevestiging iets naar voren wat een zwevend 3-dimensionaal effect geeft en het silhouet nog mooier tot zijn recht komt.

     

Om de inlijsting het beste tot zijn recht te laten komen is er gekozen voor de extra diepe Barth Box frame, een zwarte populier houtenlijst in een standaardformaat van 50 x 70 cm welke geschikt is voor het inlijsten van objecten tot 2 cm diep. Deze lijst is van zware kwaliteit waarbij tevens maatwerk mogelijk is.

Het glas waarvoor is gekozen heet museumglas, deze glassoort zorgt ervoor dat het ingelijste werk zijn helderheid behoud en er minder spiegeling zichtbaar is. Om de kans op verkleuring aanzienlijk te verkleinen heeft dit museumglas een UV-bescherming van 70%.

Heb jij ook een werk wat je in wilt laten lijsten? We geven je graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden in onze showroom, telefonisch of via WhatsApp.