Help! Mijn poster bobbelt

Wellicht herkenbaar voor je, heb je een mooie poster ingelijst maar vervolgens zie je achter het glas dat er poster is gaan bobbelen of golven. We leggen je graag uit hoe je dit kunt voorkomen.

Je verwacht misschien dat een poster die je inlijst wel door de druk van de glasplaat of het passe-partout mooi strak wordt. Dat is echter niet het geval, de lijst is geen pers maar dient er voor om het werk te beschermen en mooi te presenteren. 

De poster zal, ook in de lijst, reageren op veranderingen van atmosfeer zoals schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor ontstaan golven of bobbels, vaak bij de randen. Wanneer je met een passe-partout werkt is het werk alleen aan de bovenzijde achterop het passe-partout vast getaped en zorgt dit er niet voor dat de inlijsting strak blijft in de lijst. 

poster voor het vacumeren en plakken   Poster na het vacumeren en plakken op kooltack

Hoe voorkom je het golven of opbollen van je poster of art print?

Om dit op te lossen is er eigenlijk maar 1 echte oplossing. Door het werk te vacumeren en vervolgens onder een temperatuur van 65 graden Celsius te plakken op Kooltack (zuurvrij karton) zorg je ervoor dat de poster voor eens en altijd mooi strak zit. Wanneer er al kleine vouwtjes en dergelijke zitten in de te plakken poster dan zullen deze door het vacumeren iets strakker worden maar nog wel zichtbaar zijn. 

Wil je jouw werk laten vacumeren en vervolgens plakken op Kooltack? Dat verzorgen we graag voor je, je kunt ons hiervoor vrijblijvend bezoeken. Het vacumeren en plakken dient wel ingepland te worden, dus wanneer je er voor kiest dan kun je het werk achterlaten en later afhalen.

Om je een idee te geven van de kosten hebben hieronder de prijzen voor het vacumeren en plakken op Kooltack opgenomen:

Afmetingen Prijs inclusief BTW
< 50 x 70 cm € 37,90
< 60 x 80 cm € 41,80
< 60 x 100 cm € 49,61
< 80 x 100 cm € 72,60
< 80 x 120 cm € 85,90
< 100 x 120 cm € 108,90
< 100 x 140 cm € 121,90
< 100 x 150 cm € 131,90

Het is overigens ook mogelijk om een los doek te laten vacumeren en te plakken op zuurvrij karton. Daar gebruiken we andere verlijmtechnieken voor die afhankelijk is van het materiaal van je doek. Neem gerust contact met ons op als je hier advies over wenst.