Een T-shirt inlijsten. Creatief adviseur Christel vertelt

Christel: “We krijgen steeds vaker de vraag of het mogelijk is om een shirt of ander kledingstuk in te lijsten en wat voor lijst je dan het beste kunt gebruiken. Dit kunnen we zeker en geven je graag advies!’’
“Vorige week nog”, vertelt Christel verder. “Een trotse moeder bezocht onze showroom in Nieuwegein met de vraag of we het wielrenshirt van haar zoon wilden inlijsten met rugnummer en medaille. Een uniek verjaardagskado!”

“Tijdens haar bezoek hebben we samen een aantal mogelijke lijstprofielen bekeken en heeft zij gekozen voor een brede Barth aluminium wissellijst. Door de opbouw van dit profiel is er meer diepte ten opzichte van de muur, namelijk 28mm, en komt de inlijsting meer naar voren vanaf de zijkant gezien.”
“De inlijstmethode die hierbij het meest voor de hand ligt, is het shirt los tegen de glasplaat van de lijst te plaatsen en gebruik te maken van de druk van het achterpaneel en het passe-partoutkarton in de lijst. Op de achterzijde van het shirt heb ik dubbelzijdige tape aangebracht, zodat het shirt zeker niet verschuift in de lijst. De stof is erg elastisch en daarom heb ik ook nog een stuk zuurvrij karton op maat geknipt en deze als vulling in het shirt gedaan. Het shirt komt nu nog mooier uit in de lijst!”

Wil jij ook zo’n unieke inlijsting? Dat kan hoor! Kijk op inlijsten van t-shirts en andere kledingstukken

Heb je bij het zelf inlijsten nog advies van ons nodig? We horen het graag uiteraard!