Diamond painting zelf inlijsten

We zien de fraaiste diamond paintings in onze showroom voorbijkomen en verbazen ons telkens weer in de hoeveelheid uren die de maker(s) erin hebben gestoken. Het minutieuze selecteren van de juiste steentjes en deze vervolgens het juiste plekje geven verraadt een vaste hand en geduld, heel veel geduld.

Eenmaal klaar wil je na zoveel uren inspanning uiteraard wel genieten van je meesterwerk! Maar waar moet je dan opletten bij de keuze van je lijst?

Een diamond painting is gemaakt op canvas dat iets groter is dan het beeld dat je wilt inlijsten. Belangrijk en eerste stap bij de keuze van een lijst is dan ook het juiste formaat bepalen. Dit doe je door het beplakte gedeelte (met steentjes) op te meten. Deze formaten betreffen het juiste formaat van de lijst.

Mocht je met een passe-partout willen werken rondom je diamond painting dan bepaal je op dezelfde wijze het formaat echter voeg je dan het aantal cm's toe dat je aan passe-partout rand wenst. De minimale rand breedte van een passe-partout is 3 cm. Wanneer je overigens een passe-partout wilt toepassen adviseren we wel je diamond painting eerst te plakken op een stevige ondergrond zodat deze niet gemakkelijk gaat golven in de lijst.

Nu je het formaat weet is het van belang bij de lijst keuze rekening te houden met de diepte van de lijst, deze mag niet te ondiep zijn want dan past de diamond painting er niet mooi in.