T-shirt , voetbalshirt of andere kleding inlijsten

Een kledingstuk waar je een bepaalde beleving bij hebt is misschien nog wel leuker als wanddecoratie dan een willekeurige mooie poster of foto. We krijgen dan ook steeds vaker de vraag of het mogelijk is om zelf een shirt of ander kledingstuk in te lijsten en wat voor lijst je dan het beste kunt gebruiken.

Om met dat eerste te beginnen, ja, het is heel goed mogelijk om zelf een t-shirt, voetbalshirt (of zelfs tenue), wielrenshirts en bijvoorbeeld een babypakje in te lijsten. De inlijstmethode die hierbij het meest voor de hand ligt is het betreffende kledingstuk los tegen de glaspaat van de lijst te plaatsen en gebruik te maken van de druk van het achterpaneel en het passe-partoutkarton (in de gewenste achtergrondkleur) in de lijst. Een lijst in ons wissellijsten assortiment die zich hier bij uitstek voor leent is bijvoorbeeld de aluminium Pro Line XL. Deze lijst beschikt over een stevig breed (3 cm) profiel en het achterpaneel geeft met draaiveren en extra hoekveren meer druk op het ingelijste kledingstuk. 

Shirt inlijstenMocht na het plaatsen van het kledingstuk blijken dat deze toch iets wegzakt in de lijst dan kun je op de achterzijde van het gedeelte dat zakt dun dubbelzijdige tape aanbrengen. Deze zal de kleding en de lijst niet beschadigen. Mocht de stof erg elastisch zijn (bijvoorbeeld een wielrenshirt) dan kun je nog een stuk karton (circa 3 mm dik) op maat knippen van het shirt en deze als vulling in het shirt doen. Je zult zien dat het shirt dan nog mooier uitkomt.

Het is ook mogelijk om je shirt of tenue in te lijsten tussen 2 glasplaten in de zogenaamde 3D lijst. Hierbij zweeft het kledingstuk als het ware in de lijst en heb je ook nog de mogelijkheid om een bijpassende afbeelding als achtergrond in te lijsten. Voorwaarde bij deze vorm van inlijsten is wel dat je harde verdikkingen zoals knopen uit het kledingstuk haalt.

Wil je het liever uitbesteden? Wij verzorgen het graag voor je zoals we het wielrenshirt van Annemiek van Vleuten hebben ingelijst voor Sanne Fictoor, soigneur en sportmasseuse bij SanneSportief.

Reacties
c
15 Nov 2016
C.A.M. Bedrijven
Leuke website.