test banner

Klant in beeld - Kunstenaar Eric Thuis

  • Geplaatst op
  • Door De Lijsten Fabriek
  • Geplaatst in eric thuis klant
  • 0
Klant in beeld - Kunstenaar Eric Thuis

Graag brengen we in deze rubriek een klant beter in beeld. In deze editie is dat beeldend kunstenaar Eric Thuis uit Utrecht. Eric koopt regelmatig lijsten bij ons voor zijn veelkleurige kunstwerken.

Momenteel loopt nog zijn expositie citylines in bedrijvencentrum Hooghiemstra van 28 augustus tot en met 16 september 2016.

Eric Thuis (1959) werkte, nadat hij in 1983 de academie voor beeldende kunsten in Arnhem afrondde, als zanger en beeldend kunstenaar.

Citylines - Eric ThuisIn de loop der jaren verplaatste het zwaartepunt van zijn werk zich van het maken van muziek naar de beeldende kunst. Hij richtte zich op het maken van driedimensionale schilderijen, gekenmerkt door grote afmetingen, het gebruik van aardekleuren en natuurlijke materialen.
Wat volgde was een periode waarin het zeefdrukken alle aandacht kreeg, gefascineerd als hij was door het werken van laag over laag over laag, steeds reagerend op wat zich aandiende.

De laatste jaren kwamen er met de digitale kunstvormen nieuwe mogelijkheden om de principes van het zeefdrukken te blijven hanteren en zijn beelden verder te ontwikkelen. De elementen die zijn werk altijd al kenmerkten, zoals de veelkleurigheid en het bij elkaar brengen van verschillende werelden, zijn sterk vertegenwoordigd in ‘CITYLINES’, waarin Eric wegen zoekt om de moderne stad in een organisch daglicht te plaatsen.

Wat is het dat we zien als we naar het werk van Eric 

Citylines - Eric Thuis

Thuis kijken? Anders dan de imposante afmetingen 

en het gebruik van aardekleuren? Wat vooral om aandacht vraagt is de mythische toon die wordt 

aangeslagen. Gevoed door beelden uit de populaire cultuur, van stripverhalen via westerns tot aan popmuziek, en door beelden uit culturen van natuurvolken heeft Eric Thuis een particulier
universum geschapen, waarin echte en fakesymboliek om voorrang vechten.
Wat we dus constateren als we naar het werk van Eric Thuis kijken, is dat het een tijdloze indruk wekt.

Momenteel loopt er nog zijn expositie citylines in bedrijvencentrum Hooghiemstra van 28 augustus tot en met 16 september in Bedrijven centrum Hooghiemstra te Utrecht.

Vindt jij het ook leuk om ook een keer als klant in beeld te komen via onze nieuwsberichten? We horen het graag van je!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden